ESTA víza USA

ESTA víza USA - elektronická víza 

Elektronická víza ESTA slouží ke krátkodobým cestám do USA, v rámci turistiky, obchodu nebo tranzitu do dalších zemí. Tato cesta nesmí být delší než 90 dní (nezaměňujte s délkou 3 měsíce) K této cestě potřebuje mít schválenou ESTA registraci, kterou můžete vyplnit na stránce ESTA formulář ONLINE APLIKACE

Vyplnění ESTA aplikace není složité a zabere maximálně 5 minut, podrobnější informace naleznete níže.  

Podmínky pro ESTA - bezvízový styk

  1. Turistická, služební nebo tranzitní cesta kratší než 90 dnů pobytu.
  2. Cestovní pas, vydaný zemí, jež se účastní bezvízového programu, a který je platný po dobu vaší zamýšlené návštěvy. Občané ČR podmínky splňují.
  3. Jste občanem nebo příslušníkem země, jež se účastní bezvízového programu a vydala váš cestovní pas. Občan ČR podmínky splňuje.
  4. Biometrický pas - všechny cestovní pasy včetně "rychlopasů" jsou vydávány jako biometrické  
  5. ESTA povolení je platné 2 roky od data kdy bylo schváleno. Online aplikace
  6. Opakovaný vstup do USA po dobu platnosti ESTA povolení.
  7. Každá cesta do USA může být maximálně 90 dní dlouhá, nezaměňujte s dobou 3 měsíce. Po sobě jdoucí měsíce Prosinec, Leden a Červenec, Srpen mají každý 31 dní. Stává se totiž velice často že si lidé spočítají dobu pobytu a koupí letenky do Miami například od 20.11. do 20.2. a to je špatně. Doba pobytu v tomto případě vychází na 92 dní a o dva dny překračujete povolenou délku pobytu.
  8. Za překročení pobytu vám hrozí zneplatnění ESTA víz do USA a zamezení dalšího vstupu, zamezení vydání dalších nepřistěhovaleckých víz k cestování do USA.
  9. Cestovaté, kteří potřebují zůstat v USA delší dobu než je 90 dní, nebo chtějí mít platnost víz delší než 2 roky si mohou požádat o Obchodní víza B1 a nebo Turistická víza B2

ESTA víza USA - elektronická aplikace na víza 

Kam dál